Om mig


Namnet är Ann Danell, och jag är ett majbarn född i mitten av det optimistiska och ganska okomplicerade 50- talet. Jag är född och uppvuxen i det för mig idylliska Målilla. Numera bor jag i en annan idyll som heter Timmernabben.
 
Bakom mig har jag ett långt förflutet som undersköterska och livsbetraktare. Jag har en tid även jobbat som diakonassistent i Svenska Kyrkan, vilket var en rolig och lärorik tid.
Jag är gift med Jan, jag har tre barn och ett barnbarn, och jag är obotligt förtjust i djur, och då särskilt i hundar.
När jag inte skriver så läser jag det mesta jag kommer över, och jag tycker om musik, men lyssnar helst på det som ger mig en upplevelse. 

torsdag 9 juli 2015

37 MIL BORT BOR MITT ENDA BARNBARN, OCH MYCKET HINNER HÄNDA MELLAN HANS EFTERLÄNGTADE BESÖK...

Vid nyår var han här senast, Love, älskat barnbarn till mig. Sex månader senare är han här igen! Han hämtas som vanligt vid bussen i närmaste stad och det är alltid lika roligt att se honom. Men mycket hinner hända mellan besöken när han bor så långt ifrån. Och tänka sig... ur bussen stiger nu inte längre "lille Love" med ljus röst... utan en påtagligt stilig ung man som har växt så pass...  och rösten, den känner man inte längre igen... Den har fullt upp med att bryta igenom och bli vuxna Loverösten...!

Det är en fantastisk förändring och jag minns förstås när de egna pojkarna började ränna iväg på höjden och barnrösten försvann, och när så mycket hände med dem.

Nu är jag bara så innerligt glad över att Love fortfarande vill komma till farmor och Jan, och hedra oss med ett kärt besök, och man undrar hur den här killen ser ut när han kommer nästa gång.. ?
För som sagt, mycket hinner hända med tonåringar på kort tid, och när man sällan kan träffas. Men så spännande och roligt det är varje gång, och så härligt att få pyssla om en liten kille med god mat och ha roliga samtal och få många skratt ihop! Det är rena friskvården för en farmor!