Om mig


Namnet är Ann Danell, och jag är ett majbarn född i mitten av det optimistiska och ganska okomplicerade 50- talet. Jag är född och uppvuxen i det för mig idylliska Målilla. Numera bor jag i en annan idyll som heter Timmernabben.
 
Bakom mig har jag ett långt förflutet som undersköterska och livsbetraktare. Jag har en tid även jobbat som diakonassistent i Svenska Kyrkan, vilket var en rolig och lärorik tid.
Jag är gift med Jan, jag har tre barn och ett barnbarn, och jag är obotligt förtjust i djur, och då särskilt i hundar.
När jag inte skriver så läser jag det mesta jag kommer över, och jag tycker om musik, men lyssnar helst på det som ger mig en upplevelse. 

söndag 6 mars 2016

VI ÄR VARANDRAS BILDHUGGARE OCH VARANDRAS MATERIAL...

Det finns en mängd väldigt intressanta böcker skrivna av numera, tyvärr mer eller mindre bortglömda, riktigt bra författare.

En av dem är Olle Hedberg som föddes år 1900. En lysande skriftställare, mycket produktiv och den som inte utan anledning blev invald i svenska akademin.

En av hans böcker tycker jag är särskilt intressant och den heter " Bekänna färg" och kom ut 1947.
Kort beskrivet handlar boken om en man som ärver ett hus där en för honom okänd man lämnat efter sig ett digert kortregister över människor som passerat hans liv. 

Guldkornet i den här fantastiska berättelsen blir beskrivningen av de personer och deras egenskaper som i det här registret benämns som " bildhuggare". Människor som på olika sätt format och  " huggit fram honom" och genom det gjort honom till den han är. 

Det här är för mig lysande bild av hur livet ju faktiskt är:

Vi är, och blir alla under vår stund på jorden varandras bildhuggare och varandras material... och genom friktioner, beröring, konflikter, kärlek och besvikelser bygger vi varandra och bidrar till varandras utveckling.
Och för mig är reinkarnationen, själavandringen så tydligt rätt och riktig. Vi föds på nytt tills vi har lärt oss våra läxor. under vägen fram till den fullkomlighet som är våra livs yttersta mening,
Och det är stort tycker jag.